Trojica mladića montirali tablice s drugih automobila, u vožnji ih zaustavila policija Foto: ilustracija

Trojica mladića montirali tablice s drugih automobila, u vožnji ih zaustavila policija

Varaždinske vijesti | 11.2.2019. u 16:55h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 25 i 28 godina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Krivotvorenje isprava.

- Kako se sumnja, navedeni dvojac je u subotu, 9. veljače na vozilo marke Peugeot montirao registarske oznake drugog vozila i tim su se vozilom koristili u prometu. Protiv obojice će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Krivotvorenje isprava iz članka 311. Kaznenog zakona - priopćili su iz policije.

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su u petak, 8. veljače u 13.20 sati, u Preloškoj ulici u Svetom Đurđu, zaustavili osobno vozilo marke Opel Corsa kojim je upravljao 30-godišnjak. Provjerom vozila utvrđeno je da se na njemu nalaze registarske pločice izdane za vozilo marke Toyota corola, za koje je 30-godišnjak izjavio da ih je prethodnog dana montirao na vozilo kako bi se njime koristio u prometu.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Krivotvorenje isprava iz članka 311. Kaznenog zakona, kao i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.