Tri prometne nesreće u smjeru Turčina gdje su bile kolone vozila, četiri osobe zaradile ozljede

VV | 23.12.2021. u 09:21h | Objavljeno u Crna kronika

U srijedu, 22. prosinca oko 16 sati na državnoj cesti D-3 u Turčinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina. U jednom je trenutku, zbog nedržanja potrebitog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 49-godišnjak, koji je smanjivao brzinu kretanja zbog nailaska na kolonu vozila. U prometnoj je nesreći lakše ozlijeđena 16-godišnja putnica iz vozila 49-godišnjaka, a medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 22. prosinca oko 17 sati, ozlijeđene su dvije osobe. Mladić u dobi od 18 godina upravljao je osobnim vozilom lijevom prometnom takom zapadnog kolničkog traka državne ceste D-2, iz smjera Varaždina u smjeru Turčina. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 40-godišnjak, koji je zaustavio vozilo na kolniku radi kolone vozila ispred sebe. Od siline udara, vozilo 40-godišnjaka je odbačeno unaprijed te prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega upravljala 24-godišnjakinja i također zaustavila vozilo u koloni. Njezino je vozilo od udara odbačeno unaprijed i udarilo u osobno vozilo kojim je upravljao 33-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 40-godišnji vozač i 28-godišnja putnica iz njegovog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 22. prosinca oko 17.15 sati na istočnoj obilaznici grada Varaždina. Mladić u dobi od 21 godine upravljao je osobnim vozilom istočnom obilaznicom u smjeru Turčina. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 28-godišnjakinja, koja se zaustavila na kolniku radi nailaska na kolonu vozila. Njezino je vozilo od siline udara odbačeno unaprijed i prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje upravljala 65-godišnjakinja. Njezino je vozilo također odbačeno prema naprijed i prednjim dijelom udarilo u osobno vozilo kojim je upravljala 50-godišnjakinja. U prometnoj je nesreći lakše ozlijeđena 28-godišnja vozačica, a medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.