Tri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći kamiona i auta između Nove Vesi i Varaždina

vv | 9.9.2024. u 13:10h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 7. rujna u 6.50 sati na županijskoj cesti ŽC 2 101, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.  Muškarac starosti 32 godine upravljao je teretnim vozilom iz smjera Nove Vesi Petrijanečke u smjeru Varaždina.

Pri ulasku u blagi lijevi zavoj, vozilom je sišao s kolnika u desno na poljoprivrednu površinu, nakon čega se vratio u promet županijske ceste. Pritom je prešao na lijevu stranu kolnika te prednjim lijevim dijelom vozila udario u lijevu bočnu stranu teretnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak.

Od siline udara teretno vozilo 41-godišnjaka je odbačeno u desno van kolnika na poljoprivrednu površinu. U nastavku nekontroliranog kretanja teretnog vozila 32-godišnjaka, isto je prednjim lijevim dijelom udarilo u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 33-godišnjak te potom sletjelo u desno na poljoprivrednu parcelu.

U prometnoj su nesreći ozlijeđeni vozači starosti 32 i 33 godine te 34-godišnji putnik iz osobnog vozila. Svima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Za vrijeme trajanja očevida, do 9.20 sati, navedena dionica županijske ceste bila je zatvorena za sav promet te se isti odvijao obilaznim pravcima.