Tražio 10 kuna jer je gladan pa ukrao novčanik, a tereti se za još dva kaznena djela Foto: ilustracija

Tražio 10 kuna jer je gladan pa ukrao novčanik, a tereti se za još dva kaznena djela

Varaždinske vijesti | 21.2.2021. u 10:00h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 16. veljače podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1999. godište) zbog počinjenja dva kaznena djela teške krađe i kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

- Okrivljenog 22-godišnjaka se tereti da je 3. rujna 2019. oko 23.40 sati u Varaždinu, na cesti prišao oštećeniku i zatražio da mu da deset kuna jer je gladan, pa kada je ovaj iz džepa hlača izvadio novčanik, dao mu deset kuna i spremio novčanik u džep, gurnuo je ruku u oštećenikov džep te uzeo i zadržao za sebe novčanik u kojem je bilo više od 2.800 kuna - priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo.

Tereti ga se i da je u srpnju 2019. godine iz prodavaonice u Varaždinu uzeo i zadržao za sebe pedeset vreća sa po pedeset komada plastične ambalaže, kao i da je u rujnu 2019. godine ušao u parkirano teretno vozilo i bez znanja i odobrenja vlasnika originalnim ključem kojeg je našao u vozilu, stavio ga u pogon, ali nije mogao nastaviti vožnju jer je vozilom udario u lanac ograde parkirališta, a zatim i u obližnja garažna vrata.

Označeno u