Traže strožu kaznu za vozača koji je skrivio nesreću u kojoj je poginula 25-godišnjakinja Foto: VV arhiva / ilustracija

Traže strožu kaznu za vozača koji je skrivio nesreću u kojoj je poginula 25-godišnjakinja

Varaždinske vijesti | 3.5.2022. u 20:11h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. travnja podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1999.) proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Okrivljenik je proglašen krivim da je 13. kolovoza 2021. oko ponoći, u mjestu Kunovec Breg upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (više od 1,4 promila alkohola u organizmu) i zbog toga nije bio u stanju držati svoje vozilo na desnoj prometnoj traci, pa je u blagom zavoju prešao na lijevu prometnu traku i udario u osobni automobil kojim je, iz suprotnog smjera, upravljala 25-godišnjakinja. U sudaru je 25-godišnjakinja zadobila mnogostruke teške ozljede od kojih je preminula.

>> Vozač kod Koprivnice prouzročio nesreću i usmrtio 24-godišnjakinju u vozilu varaždinskih tablica

>> "Bila je duboko požrtvovna osoba, predivna duša izvana i iznutra"

>> Istraga protiv 21-godišnjaka koji je skrivio nesreću u kojoj je preminula 25-godišnjakinja

>> Podignuta optužnica protiv 22-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama

Okrivljeniku je izrečena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i osam mjeseci te sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju tri godine duljem od izrečene kazne zatvora.

- Državno odvjetništvo smatra da su izrečena kazna zatvora i sigurnosna mjera preblage jer ne postoje naročito olakotne okolnosti za okrivljenika koje mogu opravdati izricanje kazne zatvora ispod zakonom propisane donje granice. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izreknu kazna zatvora i sigurnosna mjera u duljem trajanju - naveli su iz Državnog odvjetništva.

Označeno u