Pucnjava uznemirila stanovnike Brezja - tko je i zašto pucao u rano nedjeljno jutro?

vv | 21.8.2024. u 08:10h | Objavljeno u Crna kronika

-Svašta mi u Brezju moramo trpjeti, ponajviše smrad, koji smo uglavnom povezivali s odloženim otpadom omatanim u bale, a izgleda da ima i drugih izvora, ali ovo u nedjelju ipak je jako iznenadilo ne samo mene, nego i ostale susjede, rekao nam je stanovnik jedne od zadnjih ulica na jugu Varaždina, koji nam se požalio na – pucnjavu!

Naime, kako objašnjava, nekoliko pucnjeva iz oružja dolazilo je protekle nedjelje s jugoistočne istočne strane Varaždina.

-Čovjek bi prvo pomislio da su lovci, ali na tom prostoru nema šuma, nego su samo livade, prometnice i industrijski pogoni pa ne vidim što bi tu radili, odnosno lovili, ukazuje nam čitatelj iz Brezja, napominjući da bi lov prije očekivao s jugozapadne strane grada gdje su, osim livada, i šume.

Osim toga, kako dodaje, posebno ga čudi što su se pucnjevi čuli jako blizu naselja i to već oko 6 sati ujutro pa su se mnogi probudili i uznemirili, a neki čak i zvali nadležne službe tražeći odgovor što se zbiiva.

-Ne sjećam se da bi pucnjeve ikada prije čuo tako blizu i u toliko sati, i to još u nedjelju. Zato ne mogu shvatiti da bi netko mogao prirediti takav lov i dobiti za to potrebna odobrenja, veli nam čitatelj, koji nam je poslao i video snimku sa zamolbom da ukažemo na nečije neprimjereno ponašanje.

PU varaždinskoj poslali smo upit tko je i zašto pucao u nedjelju rano ujutro, a odgovor ćemo objaviti po primitku.

Označeno u
Video sadržaj