Tijekom vikenda u pojačanoj kontroli prometa utvrđeno ukupno 235 prekršaja Foto: Policijska uprava varaždinska

Tijekom vikenda u pojačanoj kontroli prometa utvrđeno ukupno 235 prekršaja

VV | 18.5.2020. u 16:15h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska uprava varaždinska je od 15. do 17. svibnja (petak/nedjelja) 2020. godine na području Policijske uprave varaždinske provela pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 134 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja za vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 54 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 235 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.76 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 91 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a tri vozača su zadržana u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Postaja prometne policije Varaždin je u petak, 15. svibnja od 8 do 12 sati  u suradnji s djelatnicima inspekcije cestovnog prometa Ministarstva mora prometa i infrastrukture RH,  provodili nadzor poštivanja prometnih propisa  od strane vozača teretnih vozila prilikom prometovanja Županijskom cestom 2063. Izvršen je nadzor 16 teretnih vozila, od kojih su 3 teretna vozila zatečena u prekršaju nepoštivanja prometnog znaka, 1 vozač teretnog vozila nije koristio sigurnosni pojas tijekom vožnje, dok 1 vozač teretnog vozila nije poštivao odredbe iz čl. 93 Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.  

U petak, 15. svibnja od 18 do 00 sati policijski službenici Policijske postaje Varaždin proveli su akciju Alkohol. Za vrijeme akcije je ukupno je utvrđeno 6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 7 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, 4 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila i 2 u svojstvu vozača bicikla. Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača bicikla starosti 49 godina, a iznosi 2.76 g/kg. Isti je zatečen dana 15. svibnja 2020. godine u 23.20 sati u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu.Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 2 vozača su zadržana u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U subotu, 16. svibnja od 10 do 18 sati policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su proveli akciju „Biciklisti, mopedisti i motociklisti“. Tom prilikom je utvrđeno ukupno 4 prekršaja mopedista i jedan prekršaj biciklista, te 9 ostalih prekršaja iz ZSPC-a.

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su jučer, 17. svibnja od 10 do 16 sati na području policijske postaje Ludbreg proveli operativnu akciju „Brzina“. Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 6 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja i 2 ostala prekršaja.

Popuštanjem mjera i zabrana ograničenja kretanja Stožera civilne zaštite RH primijećen je sve veći broj sudionika u prometu. U cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici će u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodila se ukupno 1 prometna nesreća i to sa materijalnom štetom. Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 235 prekršaja.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci