Tijekom vikenda u nesrećama diljem županije ozlijeđeno šest osoba Foto: ilustracija

Tijekom vikenda u nesrećama diljem županije ozlijeđeno šest osoba

I.D./Varaždinske vijesti | 6.8.2019. u 20:25h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Prema izvješću PU varaždinske, tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća i to šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U četvrtak, 1. kolovoza oko 12.40 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

- Osobnim vozilom je iz smjera Hrašćice u smjeru Varaždina upravljao 39-godišnjak. Vozilom nije držao potreban razmak iza drugog vozila, te je prednjim djelom udario u zadnji dio vozila kojim je ispred upravljao 38-godišnjak. Uslijed udara 38-godišnjaka je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - izvijestila je varaždinska policija.

U petak, 2. kolovoza u 15.15 sati na auto cesti A-4 u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Mladić starosti 22 godine upravljao je teretnim vozilom s pridodanim priključnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba. Započeo je prestrojavanje u desnu prometnu traku, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je prednjim djelom vozila udario u zadnji bočni dio osobnog vozila kojim je desnom prometnom trakom u istom smjeru upravljao 30-godišnjak. Vozač i 30-godišnja putnica su zadobili ozljede. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 3. kolovoza oko 23 sata u Vinica Bregu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Natkrižovljana u smjeru Vinice upravljala 46-godišnjakinja. Brzinu vozila nije prilagodila stanju i uvjetima prometovanja, uslijed čega je izgubila kontrolu nad vozilom i sletjela van kolnika i udarila u drvo. Vozačica je ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 4. kolovoza oko 4.20 sati u Ivancu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Lepoglave upravljao je 27-godišnjak, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.68 g/kg. Zbog neprilagođene brzine vozila pri izlasku iz zavoja izgubio je nadzor nad vozilom i sletio vozilom u cestovni jarak. Ozljede je zadobio vozač te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 4. kolovoza u 00.10 sati u Ribić Bregu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Mopedom je iz smjera Jerovca u smjeru Druškovca, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.37 g/kg, upravljao 67-godišnjak. Zbog neprilagođene brzine i utjecaja alkohola izgubio je nadzor nad mopedom i sletio van kolnika i zadobio ozljede. Medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Označeno u