TIjekom vikenda sedam nesreća, ozlijeđene tri osobe

M.P./Varaždinske vijesti | 5.2.2018. u 11:52h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega su tri bile s ozlijeđenim osobama, a četiri s materijalnom štetom.

U nesreći u subotu, 3. veljače, oko 1.35 sati u Dubravcu, ozlijeđena je jedna osoba. Osobnim vozilom je s 1.45 promila alkohola u krvi upravljao 20-godišnjak iz smjera Jerovca u smjeru Klenovnika. Dolaskom do zavoja, uslijed neprilagođene brzine kretanja na kolniku izgubio je nadzor i sletio desno u betonski most. Uslijed udara, ozlijeđen je 19-godišnji suputnik u vozilu. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Nadalje, u subotu oko 5.55 sati u Presečnu ozlijeđena je 43-godišnja pješakinja. Osobnim vozilom je iz smjera Presečna u smjeru Varaždina upravljala 28-godišnjakinja. Uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, vozilo nije mogla pravovremeno zaustaviti u trenutku kada je cestu s lijeva na desno prelazila 43-godišnja pješakinja, te je došlo do udara vozila u tijelo pješakinje, a koja nije koristila reflektirajući prsluk. Ozlijeđenoj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U Varaždinu je jučer u 10.30 sati ozlijeđena 58-godišnjakinja. Žena starosti 53 godine upravljala je osobnim vozilom prilaznom cestom jednog trgovačkog centra iz smjera parkirališnog prostora u smjeru Optujske ulice. Dolaskom do raskrižja sa Optujskom ulicom koja je prometnim znakom obavezno zaustavljanje označena kao cesta s prednošću prolaska, svojim je vozilom ušla u raskrižje, a da prethodno nije propustila bicikl kojim je biciklističkom stazom Optujske ulice iz smjera Sračinca u smjeru centra grada upravljala 58-godišnjakinja. Uslijed udara biciklistica je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Označeno u