Tijekom vikenda pojačani nadzor prometa na cestama Varaždinske županije Foto: VV arhiva / ilustracija

Tijekom vikenda pojačani nadzor prometa na cestama Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 25.3.2022. u 19:00h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine "četiri glavne ubojice u prometu" - brzina, alkohol, nekorištenje pojasa i nepropisno korištenje mobitela - i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom vikenda policijski službenici će na području Postaje prometne policije Varaždin ciljano pojačano nadzirati promet i kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

- Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj županiji - poručuju iz policije.