Tijekom vikenda na prometnicama županije dogodilo se pet prometnih nesreća s materijalnom štetom

VV | 4.4.2022. u 19:22h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 2. travnja oko 1.40 sati u Koprivničkoj ulici u Ludbregu zaustavljeno je osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.57 g/kg upravljao 51-godišnjak. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

U subotu, 2. travnja oko 13.00 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 41-godišnjak. Istom je ponuđeno ispitivanje na prisutnost alkohola u organizmu što je odbio. Kako je pokazivao znakove alkoholiziranosti te zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja isti je doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 5 prometnih nesreća i to svih 5 s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 212 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 47 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 5 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja u vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom te 116 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.41 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 99 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, 3 vozača su zadržana u posebnim prostorijama do otrežnjenja, dok je 1 vozač uhićen radi kriminalističkog istraživanja.