Tijekom vikenda na prometnicama čak 12 nesreća

M.P./Varaždinske vijesti | 20.8.2018. u 13:25h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 12 nesreća, od čega šest s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom.

U petak oko 8.45 sati, u Ludbregu, na raskrižju Frankopanske ulice i državne ceste D-2, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 78 godina upravljao je osobnim vozilom Frankopanskom ulicom. Dolaskom do državne ceste D-2, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da nije propustio osobno vozilo kojim je iz smjera Varaždina u smjeru Koprivnice, upravljao 59-godišnjak. Tom je prilikom došlo do udara prednjih dijelova vozila, pri čemu je ozlijeđena 76-godišnja putnica iz vozila 78-godišnjaka. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u nesreći u petak oko 18 sati u Novom Marofu. Muškarac starosti 37 godina upravljao je osobnim vozilom državnom cestom D-22 iz smjera Možđenca u smjeru Novog Marofa. Dolaskom do kružnog toka, započeo je uključivanje u promet, a da prethodno nije propustio motocikl kojim je upravljao 58-godišnjak. Zbog toga je došlo do udara prednje strane motocikla u prednji lijevi dio osobnog vozila te pada motocikliste i 35-godišnje putnice s motocikla, na kolnik. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač motocikla, koji je prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Tri su osobe ozlijeđene u nesreći u subotu oko 14.30 sati u Međimurskoj ulici u Varaždinu. Mladić u dobi od 26 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.35 g/kg desnom prometnom trakom zapadnog kolničkog traka Međimurske ulice iz smjera Čakovca. Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku te gustoći prometa, prednjom je stranom vozila udario u stražnju stranu osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 29-godišnjak. Udareno je vozilo uslijed udara odbačeno u desno van kolnika, dok je osobno vozilo 26-godišnjaka odbačeno na lijevu prometnu traku i prednjim lijevim dijelom udarilo u desnu bočnu stranu osobnog vozila kojim je upravljao 35-godišnjak. U prometnoj su nesreći ozlijeđeni vozači starosti 26 i 29 godina te 44-godišnji putnik iz vozila 29-godišnjaka. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U subotu oko 9.30 sati u Kapelcu, dogodila se nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 50 godina upravljao je biciklom iz smjera Cerja Nebojse. Dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje i skrenuo u desno u smjeru Biljevca, u trenutku kad je nerazvrstanom cestom iz smjera Selnika, naišlo osobno vozilo kojim je upravljao 73-godišnjak, koji se također nije zaustavio na prometni znak stop, već je ušao u raskrižje, skrećući u lijevo na županijsku cestu u smjeru Korenjaka. Tom je prilikom desnom stranom vozila udario u desnu bočnu stranu bicikla, pri čemu je biciklist pao na kolnik. Ozlijeđeni je vozač bicikla prevezen u Opću bolnicu Varaždin.

U nesreći u subotu oko 18.30 sati u Varaždinskim Toplicama, ozlijeđen je 17-godišnji maloljetnik. On je upravljao biciklom ulicom Maršala Tita te je zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, na nizbrdici, prednjim dijelom bicikla udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog vozila ispred sebe, kojim je upravljala 54-godišnjakinja. Ozlijeđenom je maloljetniku medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Jučer oko 10 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, u nesreći je lakše ozllijeđena žena starosti 67 godina. Ona je upravljala osobnim vozilom iz smjera Hrašćice. Dolaskom do raskrižja s jugozapadnom obilaznicom, na kojem se prometom upravlja semaforom, ušla je u raskrižje, zadržavajući smjer kretanja ravno, na znak crvenog svjetla na semaforu. Zbog toga je prednjim dijelom vozila udarila u prednji lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je jugozapadnom obilaznicom iz smjera Gojanca u smjeru Hraščice, kroz raskrižje, na znak zelenog svjetla na semaforu, upravljao 49-godišnjak. Ozlijeđenoj je vozačici medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Označeno u