Tijekom vikenda četiri nesreće s pet ozlijeđenih osoba, u svima krivac alkohol Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda četiri nesreće s pet ozlijeđenih osoba, u svima krivac alkohol

M.N./Varaždinske vijesti | 1.4.2019. u 14:18h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 30. ožujka oko 8.30 sati u Turčinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 28 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.08 g/kg i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije, Zagrebačkom ulicom iz smjera Vukovarske ulice. Dolaskom do raskrižja s Kolodvorskom ulicom, ušao je u isto na znak zelenog svjetla, skrećući ulijevo, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera, također na znak zelenog svjetla na semaforu, zadržavajući smjer kretanja ravno, upravljao 27-godišnjak. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela vozila 27-godišnjaka u stražnji desni bočni dio vozila 28-godišnjaka. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 28-godišnji vozač i 22-godišnji putnik iz njegovog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 31. ožujka oko 10.30 sati u Podevčevu, ozlijeđena je jedna osoba. Mladić u dobi od 22 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.58 g/kg iz smjera Beletinca. Dolaskom u Podevčevo, zbog neprilagođene brzine kretanja uvjetima i stanju na kolniku, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u desno van kolnika te prednjim dijelom vozila udario u betonski most ispred kuće. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i 17-godišnja putnica iz vozila. Ona je prevezena u Opću bolnicu Varaždin, dok je vozaču zbog ozljeda šake, medicinska pomoć pružena na mjestu događaja. Navedeni je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Muškarac starosti 61 godinu ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 31. ožujka oko 17.30 sati. On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Kameničkog Podgorja u smjeru Kamenice, pod utjecajem alkohola od 1.24 g/kg. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake te utjecaja alkohola, u jednom je trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u desno van kolnika gdje je prednjim dijelom vozila udario u zemljanu površinu. Navedeni je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen po policijskim službenicima. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Jučer, 31. ožujka oko 21.15 sati na županijskoj cesti između Nove Vesi Petrijanečke i Gornjeg Ladanja, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim vozilom u smjeru Gornjeg Ladanja. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama ceste i vidljivosti, prednjim je dijelom vozila udario u 45-godišnjeg pješaka koji se pod utjecajem alkohola od 2.23 g/kg neoprezno zadržavao na kolniku te nije bio označen izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Od siline udara pješak je odbačen na rub kolnika, pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.