Tijekom vikenda čak 16 prometnih nesreća, ozlijeđeno pet osoba Foto: VV arhiva / ilustracija

Tijekom vikenda čak 16 prometnih nesreća, ozlijeđeno pet osoba

Varaždinske vijesti | 13.6.2022. u 10:17h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 16 prometnih nesreća i to jedna sa smrtno stradalom osobom, četiri s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 10. lipnja u 16.20 sati u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Žena starosti 46 godina upravljala je osobnim vozilom Ulicom Gustava Krkleca. Dolaskom do raskrižja s Optujskom i Ulicom Eugena Kumičića, ušla je u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu, skrećući ulijevo, a da nije propustila 70-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza također na znak zelenog svjetla na semaforu.

Tom je prilikom udarila u pješakinju prednjom lijevom bočnom stranom vozila. Nakon prometne nesreće sudionice su razmijenile osobne podatke i podatke o vozilu, da bi pješakinja naknadno zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 11. lipnja oko 12.20 sati u Vrbanovcu. Žena starosti 61 godinu upravljala je osobnim vozilom odvojkom Ulice Brigade braće Radić.

- Dolaskom do kolnika navedene ulice, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla je u raskrižje oduzevši prednost prolaska motociklu kojim je u smjeru Krušecove ulice upravljao 31-godišnjak. Zbog toga je došlo do udara prednjeg dijela motocikla u prednji lijevi bočni dio osobnog vozila, pri čemu su motociklist i 24-godišnja putnica s motocikla pali na kolnik i zadobili ozljede. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane - izvijestili su iz policije.

U subotu, 11. lipnja oko 18.45 sati u Podravskoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 54-godišnji slovenski državljanin. On je upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 0.85 g/kg Podravskom ulicom iz smjera Trnovca u smjeru Varaždina. U jednom je trenutku započeo pretjecanje osobnog vozila ispred sebe, na dijelu kolnika na kojem je uzdužna neisprekidana crta, pri čemu je prednjim dijelom vozila udario u osobno vozilo kojim je ispred pretjecanog vozila u istom smjeru upravljao 52-godišnjak, a u trenutku nesreće je skretao ulijevo na prilaznu cestu. Vozač motocikla je pritom ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U nedjelju, 12. lipnja oko 22 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 66 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.87 g/kg, uključujući se iz dvorišta u promet Varaždinske ulice. Tom je prilikom prednjim desnim dijelom vozila udario u desni bočni dio motocikla kojim je iz smjera Varaždina u smjeru Cargovca upravljao 29-godišnjak. Vozač motocikla je uslijed udara pao na kolnik pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Označeno u