Tijekom vikenda 81 prekršaj; 2,35 g/kg najviša zabilježena koncentracija alkohola

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.11.2020. u 13:39h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 27. do 29. studenog (petak/nedjelja) 2020. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja pod zabranom, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 49 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđen 81 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2,35 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 91 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 2 vozača su zadržana u prostorijama policije do otrežnjenja.

- Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača - poručuju iz PU varaždinske.