Tijekom vikenda 142 prometna prekršaja, policija i dalje pojačano nadzire promet Foto: VV arhiva / ilustracija

Tijekom vikenda 142 prometna prekršaja, policija i dalje pojačano nadzire promet

Varaždinske vijesti | 15.2.2021. u 13:50h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici ovog su vikenda, od 12. do 14. veljače, na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i jedan prekršaj odbijanja testiranja na droge, 55 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisne uporabe mobitela, dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 52 ostala prekršaja, odnosno sveukupno su utvrđena 142 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

- Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.50 g/kg u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 101 km/h - izvijestili su iz PU varaždinske.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.

- Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača - najavili su iz policije.