Tijekom proteklog vikenda na prometnicama utvrđen 121 prekršaj

J.Š./ Varaždinske vijesti | 15.3.2021. u 20:30h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća i to četiri s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđen 121 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 2 prekršaja odbijanja alkotestiranja, 24 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom te 49 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena nepropisna brzina iznosila je 114 km/h, dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 1.87 g/kg.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja.

Osim navedenih prometnih prekršaja, tijekom pojačanog postupanja utvrđen je 1 prekršaj iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom (sakupljanje sekundarnih sirovina bez odgovarajućeg odobrenja). Uz to tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježen je i jedan prekršaj protiv javnog reda i mira i to u Petrijancu.

Označeno u