Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno ukupno 178 prekršaja

J.Š./Varaždinske vijesti | 29.11.2021. u 14:25h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U subotu, 27. studenog u 20.53 sati u ulici Ljudevita Gaja u Svetom Đurđu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao mladić starosti 20 godina.

Nadzorom je utvrđeno da upravlja osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.81 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 9 prometnih nesreća i to sedam prometnih nesreća sa materijalnom štetom i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 178 prekršaja.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u od 26. do 28. studenog (petak/nedjelja) 2021. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 41 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim i/ili tehnički neispravnim vozilom i 67 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 178 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.65 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 107 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su 26. studenog 2021. godine od 8 do 16 sati na području Policijske uprave varaždinske proveli operativnu akciju Pojas i mobitel.

Za vrijeme trajanja akcije utvrđena su ukupno 34 prekršaja, od čega 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i putnika u motornim vozilima, 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 3 prekršaja nepropisnog prijevoza djece u vozilima te 13 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Označeno u