Jučer četiri prometne nesreće, ozlijeđene 10-godišnjakinja i 15-godišnjakinja Foto: Ilustracija

Jučer četiri prometne nesreće, ozlijeđene 10-godišnjakinja i 15-godišnjakinja

M.P./Varaždinske vijesti | 25.11.2016. u 13:53h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U nesreći jučer oko 5.55 sati u Črešnjevu ozlijeđena je jedna osoba.

- Muškarac starosti 47 godina upravljao je osobnim vozilom s 1,15 promila alkohola u krvi iz smjera Črešnjeva u smjeru Beretinca. Brzinu vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti i prometu, tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom, te je u početku pretjecanja izgubio kontrolu nad upravljačem. Pritom je u zanošenju zadnjim desnim dijelom vozila udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 38-godišnjakinja, a koja je smanjivala brzinu kretanja zbog nailaska na vozilo koje je skretalo u lijevo na nerazvrstanu cestu. Nakon udara vozilo je sletjelo u desno izvan kolnika i prevrnulo se na krov. Ozlijeđen je 47-godišnji vozač, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - izvijestili su iz policije.

Jedna je osoba ozlijeđena u jučerašnjoj prometnoj nesreći oko 6.50 sati na županijskoj cesti u Koretincu.

- Žena starosti 39 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Donjeg Ladanja u smjeru Grede. Zbog neprilagođene brzine kretanja, nije se mogla pravovremeno zaustaviti te je prednjim djelom vozila udarila u 15-godišnju pješakinju, a koja je neoprezno pretrčavala kolnik s lijeve na desnu stranu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza. Ozlijeđenoj pješakinji je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane - navode iz policije.

Jučer oko 7.50 sati na lokalnoj cesti u mjestu Fotez Breg ozlijeđene su dvije osobe. Žena starosti 35 godina je upravljala osobnim vozilom iz smjera Lipovnika u smjeru Donje Voće. Dolaskom na nizbrdicu i ulaskom u oštri desni zavoj zbog neprilagođene brzine kretanja izgubila je nadzor nad vozilom te je u bočnom zanošenju zadnjim lijevim djelom vozila udarila u prednji lijevi dio teretnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 39-godišnjak. U nesreći su ozlijeđene 35-godišnja vozačica i 10-godišnja putnica te im je pomoć pružena u OB Varaždin.

Jučer oko 14.15 sati na državnoj cesti D2 u Gornjem Vratnu ozlijeđena je 52-godišnjakinja.

- Teretnim vozilom je upravljao 43-godišnji Slovenac iz smjera Gornjeg Vratna u smjeru Petrijanca. Budući da vozilo nije držao na potrebnoj udaljenosti od vozila kojeg je pretjecao, došlo je do udara prednjeg desnog djela teretnog vozila u 52-godišnju biciklisticu. Ona se biciklom kretala u istom smjeru uz desni rub kolnika. Biciklistica je od udara odbačena u cestovni jarak i zadobila je ozljede te je nakon pružene medicinske pomoći u varaždinskoj bolnici puštena kući - stoji u policijskom izvješću.

Označeno u