Teške krađe u Međimurju; policija upozorava: Ne ostavljajte ključeve ispod otirača i tegli s cvijećem!

MGA/VV | 4.5.2020. u 17:20h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i četiri krađe. Kod svih evidentiranih krađa materijalna šteta pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna.

U razdoblju od 29. travnja do 2. svibnja 2020. godine u Prekopi, nepoznati počinitelj pronašao je sakrivene ključeve od alatnice i kuće, te pomoću njih otključao ulazna vrata, te ušao u njihovu unutrašnjost. Iz alatnice i kuće ukrao je motornu i električnu pilu, električnu brusilicu i bušilicu, motorni trimer, plinske boce, električni aparat za varenje, usisavač, ručnu dizalicu, te električne klavijature. Materijalna šteta prema izjavi 66-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U PU međimurskoj upozoravaju građane na nužnost poduzimanja minimalnih samozaštitnih mjera kako ne bi postali žrtve lopova.

- Jedna od najlošijih navika naših žitelja je sakrivanje ključeva kuće, stana ili drugih prostorija na raznim lokacijama, npr. ispod otirača, tegli za cvijeće, kao i na drugim ne baš skrovitim mjestima. Lopovi tako „sakrivene“ ključeve mogu vrlo lako pronaći, te potom iskoristiti za nesmetani ulazak u vaš dom. Izbjegavanjem takvih navika uvelike ćete smanjiti mogućnost da postanete žrtva kaznenog djela - upozorava policija.


Označeno u