Terete 40-godišnjaka da je na prijevaru uzeo Audi, kako bi ga isprobao, i više ga nije vratio

MGA/VV | 24.6.2020. u 19:17h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je 15. lipnja pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog počinjenja kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave.

Okrivljenog 40-godišnjaka se tereti da je 29. lipnja 2019. u mjestu kraj Ivanca, neistinito prikazao oštećeniku da namjerava kupiti njegov osobni automobil marke Audi A6 za cijenu od tri tisuće eura, a da prije sklapanja ugovora želi isprobati vozilo, u što mu je oštećenik povjerovao i dao mu vozilo da ga isproba, ali se 40-godišnjak vozilom odvezao i nije ga vratio oštećeniku, već ga je zadržao za sebe. Okrivljenog 40-godišnjaka tereti se da je nakon toga vlastoručno ispunio ugovor o kupoprodaji motornog vozila te u rubriku prodavatelja upisao ime i prezime oštećenika i temeljem takvog ugovora registrirao vozilo na svoju izvanbračnu suprugu.

Zbog prijevare podignuta je i optužnica protiv dvojice okrivljenika zbog djela počinjenog u Koprivnici i mjestu pored Ludbrega. Optužnicu je podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu 12. lipnja pred Općinskim sudom u Varaždinu protiv dvoje hrvatskih državljana (1991. i 1985.). Okrivljenike se tereti da su 25. kolovoza 2016. neistinito predočili oštećeniku da će kupiti od njega traktor za iznos od 2.300,00 eura, s unaprijed stvorenom odlukom da neće ništa platiti, ali im je oštećenik povjerovao i predao im traktor koji su zadržali za sebe ne plativši ništa. Okrivljenike se tereti da nisu platili ništa niti nakon sklopljene sudske nagodbe 24. travnja 2018. kojom su se obvezali isplatiti dug oštećeniku u iznosu od 18.520,00 kuna.

U optužnici je predloženo da se okrivljenicima izrekne kazna zatvora koja se neće izvršiti ako u roku od jedne godine ne počine novo kazneno djelo i ako oštećeniku podmire štetu plaćanjem dužnog iznosa u roku od šest mjeseci.