Sudario se s motociklistom koji je završio u bolnici, krivac napuhao 2.24 promila alkohola

VV | 4.10.2021. u 09:44h | Objavljeno u Crna kronika

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 3. listopada oko 17.15 sati u Turčinu. Muškarac starosti 32 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.24 g/kg Zagrebačkom ulicom. Dolaskom do raskrižja s Kolodvorskom ulicom, započeo je skretanje ulijevo na znak zelenog svjetla na semaforu, kojom prilikom nije propustio motocikl kojim je iz suprotnog smjera, zadržavajući smjer kretanja, upravljao 24-godišnjak. Zbog toga je došlo do udara prednjeg dijela motocikla u stražnji desni bočni dio osobnog vozila. U prometnoj je nesreći teže ozlijeđen vozač motocikla te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Vozač osobnog vozila je doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

U petak, 1. listopada oko 11 sati na raskrižju Zelendvorske i ulice Đure Kuhara u Sračincu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Žena starosti 50 godina upravljala je osobnim vozilom ulicom Đure Kuhara. Dolaskom do raskrižja sa Zelendvorskom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla je u raskrižje oduzevši prednost prolaska osobnom vozilu kojim je Zelendvorskom ulicom u smjeru Trga slobode, upravljao 62-godišnjak. Pritom je prednjim dijelom vozila udarila u desni bočni dio vozila 62-godišnjaka, koje je uslijed udara odbačeno ulijevo van kolnika te prednjim lijevim dijelom udarilo u betonsku ogradu. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 54-godišnja putnica iz vozila 62-godišnjaka te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 1. listopada oko 14.30 sati u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 33 godine upravljao je osobnim vozilom pješačkom zonom Uršulinske ulice iz smjera ulice Ivana Padovca. Dolaskom do raskrižja s ulicom Vatroslava Lisinskog, vozilom je prešao na suprotnu stranu kolnika te lijevim vanjskim ogledalom vozila udario u lijevu ruku 27-godišnjeg pješaka koji se kretao iz suprotnog smjera uz desni rub kolnika. Pješak je ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.