Sudar vozila na nadvožnjaku kod Zamlake, jedno vozilo završilo u metalnoj zaštitnoj ogradi

VV | 28.3.2022. u 10:53h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 26. ožujka u 3 sata na nadvožnjaku državne ceste D-2 kod Zamlake u prometnoj nesreći ozlijeđene su dvije osobe. Osobnim vozilom je upravljao 23-godišnjak u svojstvu mladog vozača pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.20 g/kg. Upravljao je iz smjera Zamlake u smjeru Šemovca. Vozilom se nije kretao svojom desnom stranom kolnika, već je prešao na lijevu stranu gdje je prednjim djelom vozila udario u prednji dio vozila kojim je iz suprotnog smjera pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.78 g/kg upravljao 59-godišnjak. Uslijed udara jedno vozilo je odbačeno na metalnu zaštitnu ogradu, dok se drugo vozilo prevrnulo na bok.

U prometnoj nesreći ozlijeđena su oba vozača, te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane. Na mjesto događaja izašli su i vatrogasci JVP i DVD Trnovec, koji su pomagali u izvlačenju unesrećenih osoba.

Zbog očevida prometne nesreće ta dionica državne ceste je bila zatvorena za sav promet od 3 do 5.45 sati, a promet se odvijao obilaznim pravcima.

U subotu, 26. ožujka oko 9.55 sati u Osečkoj, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Margečana u smjeru Osečke upravljao 47-godišnjak. Dolaskom do raskrižja vozilo nije zaustavio na znak obavezno zaustavljanje, već je ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu kojim je iz smjera Salinovca u smjeru Pece upravljao 47-godišnjak. Ozljede je zadobio vozač osobnog vozila kojem je oduzeta prednost, te mu je medicinska pomoć pružena na licu mjesta. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 27. ožujka oko 15.50 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je Miškulinovom ulicom u smjeru Zagrebačke ulice pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.06 g/kg upravljao 61-godišnjak. Uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola vozilom je nastavio vožnju ravno kroz raskrižje, gdje je udario u betonsko metalnu ogradu. Uslijed udara vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 27. ožujka oko 16.30 sati u Globočecu Ludbreškom u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Osobnim vozilom je Ludbreškom ulicom iz smjera Koprivnice u smjeru Ludbrega upravljala 26-godišnjakinja. Dolaskom do raskrižja sa Vinogradarskom ulicom nije prilagodila brzinu, te je prednjim djelom vozila udarila u stražnji dio vozila, kojim je ispred upravljao 35-godišnjak, a koji je zaustavio vozilo zbog nailaska na vozilo koje je skretalo. Od siline udara vozilo je odbačeno unaprijed i udarilo u vozilo ispred koje je skretalo. Ozljede je zadobila 26-godišnja vozačica i putnica u vozilu starosti 30 godina. Medicinska pomoć pružena im je u koprivničkoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća i to devet prometnih nesreća sa materijalnom štetom i pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 197 prekršaja.