Sudar automobila na raskrižju Optujske i Eugena Kumičića - dvije osobe ozlijeđene Foto: Ilustracija

Sudar automobila na raskrižju Optujske i Eugena Kumičića - dvije osobe ozlijeđene

VV | 2.11.2020. u 10:37h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 30. listopada oko 22.30 sati u Varaždinu, ozlijeđene su dvije osobe. Muškarac starosti 31 godinu upravljao je osobnim vozilom Optujskom ulicom iz smjera Koprivničke ulice. Dolaskom do raskrižja s ulicama Gustava Krkleca i Eugena Kumičića, ušao je u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu skrećući ulijevo prema ulici Gustava Krkleca, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera Optujske ulice upravljala 20-godišnjakinja, koja je zadržavala smjer kretanja ravno. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg desnog dijela vozačice u desni bočni dio vozila 31-godišnjaka. U prometnoj je ozlijeđeno dvoje putnika iz vozila vozača, starosti 29 i 35 godina. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

U petak, 30. listopada oko 9 sati u Ludbregu je zaustavljeno osobno vozilo s pokusnim registarskim oznakama, kojim je upravljao 25-godišnjak iz Kutine. Kako je postojala sumnja u tehničku neispravnost vozila, isto je prepraćeno do stanice za tehnički pregled, gdje je utvrđeno da vozilo ima sedam opasnih nedostataka i desetak većih nedostataka.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 8 prometnih nesreća i to 1 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom.

U tom su vremenu policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđen 151 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 50 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 54 ostala prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 3.03 g/kg alkohola u organizmu, a najviša utvrđena nepropisna brzina 122 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.