Sudar automobila između Lepoglave i Bednje, alkohol je uzrok nesreće Foto: Ilustracija

Sudar automobila između Lepoglave i Bednje, alkohol je uzrok nesreće

VV | 23.11.2020. u 15:15h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 20. studenog oko 16 sati na državnoj cesti između Lepoglave i Bednje, u prometnoj je nesreći ozlijeđena 21-godišnjakinja. Ona je upravljala osobnim vozilom iz smjera Lepoglave u smjeru Bednje. Pri ulasku u desni oštri zavoj, prednjim je dijelom vozila udarila u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje u istom smjeru upravljala 37-godišnjakinja, koja je u trenutku prometne nesreće naglo usporila kretanje jer je iz suprotnog smjera naišlo osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.52 g/kg upravljala 23-godišnjakinja,a koja je vozilom prešla na suprotnu stanu kolnika. Ozlijeđenoj je 21-godišnjakinji medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 6 prometnih nesreća i to 1 prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske proveden je pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 109 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to 10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 39 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 46 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1,56 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 119 km/h.