Stroža kazna 51-godišnjakinji koja je prijetila i bila nasilna prema članovima svoje obitelji Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Stroža kazna 51-godišnjakinji koja je prijetila i bila nasilna prema članovima svoje obitelji

VV | 13.12.2022. u 17:06h | Objavljeno u Crna kronika

Županijski sud u Osijeku usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu te djelomično ukinuo i djelomično preinačio prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Varaždinu kojom su okrivljeni hrvatski državljani (1968. i 1971.) proglašeni krivima zbog počinjenih sedam kaznenih djela prijetnje i dva kaznena djela nasilja u obitelji.

- Okrivljenici su proglašeni krivima da su počinili navedena kaznena djela od ožujka 2019. do srpnja 2020. godine u mjestu kraj Varaždina, na štetu troje bliskih srodnika s kojima žive u zajedničkom kućanstvu. Okrivljeni 54-godišnjak osuđen je jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine, dok je okrivljena 51-godišnjakinja osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, od čega deset mjeseci bezuvjetno, a jednu godinu i osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine. Županijski sud u Osijeku je prihvaćanjem navoda iz žalbe ukinuo prvostupanjsku presudu u odnosu na 54-godišnjaka i vratio predmet na ponovno suđenje. Drugostupanjski sud je preinačio i pooštrio odluku o kazni za 51-godišnjakinju i osudio ju na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca, a ostatak kazne od jedne godine i tri mjeseca uvjetovao na rok od četiri godine - objavio je DORH.

Označeno u