Smiljana Srnec na slobodi do prosinca zbog narušenog zdravlja Foto: Krešimir Đurić

Smiljana Srnec na slobodi do prosinca zbog narušenog zdravlja

vv | 12.9.2023. u 10:34h | Objavljeno u Crna kronika

Smiljani Srnec, koja je ubila sestru i njezino tijelo 19 godina skrivala u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu (Međimurska županija), privremeno se prekida izdržavanje kazne, javlja Danas.hr. Danas je izašla iz zatvora.

Sa Suda u Požegi su potvrdili da je, zbog "bolesti zatvorenice, prihvaćena molba za prekid izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri mjeseca". Prekid izdržavanja kazne stupa na snagu danas, a završava 12. prosinca ove godine. Danas.hr piše da su se odluci Suda začudili mnogi jer, kako kažu, razlog prekida kazne nije ništa hitno, no zatvor s tom odlukom nema ništa, već isključivo Sud.

Smiljana Srnec je 30. lipnja 2020. godine proglašena krivom za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić te ju Županijski sud u Varaždinu osudio na 15 godina zatvora. Sud je u svojoj odluci obrazložio je da je optužba dokazala da je jedino Smiljana Srnec imala i motiv i priliku da ubije svoju sestru, da fizički dokazi pronađeni u škrinji upućuju samo na Smiljanu te da svi ostali indicijski dokazi kao i iskazi svjedoka također upućuju da je imala loše odnose sa sestrom, često na rubu fizičkog obračuna te je već prethodno odslužila uvjetnu kaznu izdavanja lažnog iskaza.

VIDEO Smiljana Srnec proglašena krivom za ubojstvo sestre Jasmine Dominić

Odbacili su gotovo sve tvrdnje obrane od navodnih implikacija da se petljalo s fizičkim dokazima, nedorečenu optužbu da je za ubojstvo kriv netko drugi iz obitelji, s posebnim naglaskom na sada preminulog oca te da su iskazi svjedoka koji su tvrdili da su zadnji puta vidjeli Jasminu tijekom ljeta 2000. godine neutemeljeni te tvrdnje da je nestala Jasmina bila u kontaktu s poznanicima još 2003. godine.

Nakon potvrde presude na drugostupanjskom sudu, u 2021. godini joj je odbijena žalba na Vrhovnom sudu.

Vrhovni sud odbio žalbu: Smiljani Srnec potvrđena presuda za ubojstvo sestre

Video sadržaj