Službenik Odjela osiguranja Kaznionice u Lepoglavi internetom naručivao drogu na ime majke!?

| 4.6.2024. u 11:00h | Objavljeno u Crna kronika

Službenik Odjela osiguranja Kaznionice u Lepoglavi uhićeni od strane policijskih službenika zbog osnovane sumnje u posjedovanje i raspačavanje opojnih tvari.

Prilikom pretrage doma i drugih prostorija, kojima se koristi zajedno s ocem i majkom, pronađeno je 89 grama bijele praškaste materije nalik na amfetamin, 277 komada tableta anaboličkih steroida, četiri bočice anaboličkih steroida, sto komada tableta nalik na drogu ecstasy, dvije automatske puške, pištolj, 2.653 komada streljiva, 16 spremnika za automatsku pušku, više komada različitih dijelova oružja te novčani iznos od 1.280 eura u raznim apoenima.

Osim toga, oduzeto je 106 komada tableta droge ecstasy iz pošiljke adresirane na ime 48-godišnjakinje, koja je otvorena dan kasnije u prostorijama PU varaždinske. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 22-godišnjak, radi daljnje prodaje, mjesecima putem interneta naručivao različite vrste droga i anaboličkih steroida na ime svoje 48-godišnje majke.

Protiv 55-godišnjeg oca podnijet je optužni prijedlog zbog prekršaja vezenih za držanje oružja, a sin je - uz kaznenu prijavu zbog trgovine drogom - ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu te pušten na slobodu.

Zašto pravosudni policajac nije zadržan u istražnom zatvoru, a zadržan je maloljetnik, kojeg se sumnjiči za prodaju droge u zonama srednjih i osnovnih škola te ugostiteljskih objekata...

(više u tjedniku Varaždinske vijesti)