SLUČAJ STRAUSS Napadaču prijeti do pet godina zatvora Foto: Ilustracija/Arhiva VV

SLUČAJ STRAUSS Napadaču prijeti do pet godina zatvora

Ivica Kruhoberec | 25.9.2023. u 19:00h | Objavljeno u Crna kronika

Na varaždinskom Općinskom sudu u tijeku je kazneni postupak protiv okrivljenog Danijela F., kojeg se tereti za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju tijekom incidenta, koji se dogodio 24. rujna prošle godine na Stančićevom trgu u Varaždinu, točnije na terasi ispred ugostiteljskog objekta Strauss gdje je čašom udaren u glavu varaždinski župan Anđelko Stričak.

Varaždinski župan tu se našao sa svojim društvom nakon otvorenja Varaždinskih baroknih večeri, a sve je pošlo po zlu oko 3.15 sati. 

- U cilju da ga teško tjelesno ozljedi, okrivljeni je u alkoholiziranom stanju snažno udario oštećenika staklenom čašom u lijevu prednju stranu glave, i to u predjelu oka, pri čemu se zbog siline udarca čaša rasprsnula. Samo stjecajem okolnosti nije nastupila teška tjelesna ozljeda, već je oštećenik zadobio dvije rezne rane duljine dva centimetara i jedan centimetar lijevo paramedijalno u gornjoj trećini nosa, reznu ranu ispod donje vjeđe lijevog oka duljine oko 3,5 centimetara te reznu ranu lijeve strane čela, duljine oko četiri centimetar, što su ozljede lake naravi, stoji u optužnici protiv Danijela F. kojeg Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu tereti za kazneno djelo protiv života i tijela - teškom tjelesnom ozljedom u pokušaju, opisano i kažnjivo po čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona u vezi čl. 34. Kaznenog zakona.

Kako doznajemo od sutkinje Snježane Lukač-Keretić, glasnogovornice Općinskog suda u Varaždinu, temeljem ove optužnice do sada su održane dvije rasprave, dok je sljedeća određena za studeni. Tada bi mogla biti izrečena i presuda... 

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...