Slovenac iz pritvora izašao nakon jamstva, a sad optužen zbog droge Foto: Pixabay / ilustracija

Slovenac iz pritvora izašao nakon jamstva, a sad optužen zbog droge

Varaždinske vijesti | 2.10.2022. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 29. rujna, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv državljanina Republike Slovenije (2000.) zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

- Okrivljenog 22-godišnjaka tereti se da je 25. veljače 2022. u Varaždinu, u osobnom automobilu kojim je upravljao, u cilju daljnje prodaje držao devetnaest paketića droge marihuane i jedan paketić droge hašiš, ukupne težine preko dva kilograma. Kad su ga policijski službenici zaustavili korištenjem zvučnih i svjetlosnih signala, okrivljeni 22-godišnjak je kroz otvoreni prozor bacio paketiće droge iz vozila, a potom naglo velikom brzinom nastavio vožnju i pobjegao, no pronađen je i uhićen kasnije istog dana - naveli su iz Općinskog državnog odvjetništva.

Kako su dodali, okrivljeni 22-godišnjak se nalazio u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega do 31. ožujka 2022. kada je istražni zatvor zamijenjen mjerama opreza i uplaćenim jamstvom.