Sin pokojnog generala Koradea osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora Foto: Index.hr

Sin pokojnog generala Koradea osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora

VV./Index.hr | 22.11.2016. u 13:53h | Objavljeno u Crna kronika

Mario Korade, sina pokojnog generala Ivana Koradea, u ponedjeljak je nepravomoćno osuđen na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na dvije godine i dva mjeseca zatvora, piše Index.

Sin generala Ivana Koradea osuđen je zbog protupravnog oduzimanja slobode i nanošenja teških tjelesnih ozljeda u prvom slučaju te iznude u drugom slučaju, potvrdio je za Index njegov odvjetnik Josip Reljić.

Prema prvoj optužnici, Korade je u siječnju 2015. napao i lišio slobode braću Roberta i Nenada Bistrovića te njihovog susjeda Zlatka Behinu, koji su u blizini njegovog imanja u Velikoj Veternički sjekli stabla. Korade ih je navodno i tukao i prijetio pištoljem

Policija nije našla pištolj, samo streljivo

Optužba za ilegalno posjedovanje oružja je odbačena, pošto policija nikad nije našla pištolj. Iako je pretragom njegove kuće pronađeno streljivo, sud je prihvatio Koradeovu obranu da je ono pripadalo njegovom pokojnom ocu.

Prema drugoj optužnici, Korade je od prijatelja Zdenka M. iznudio 40 tisuća kuna.

Korade je nepravomoćnu presudu dočekao u istražnom zatvoru u Remetincu, a budući da mu do isteka maksimalnog jednogodišnjeg roka za istražni zatvor ostaje još dva mjeseca, vjerojatno će i pravomoćnu presudu dočekati iza rešetaka.

Općinsko državno odvjetništvo najavilo je da će se žaliti na presudu, kako na visinu kazne, tako i na oslobađajuću presudu za ilegalno posjedovanje oružja.

Označeno u