Šest osoba ozlijeđeno u prometnim nesrećama u Varaždinu, Biljevcu, Paki i Hrašćici

VV | 5.6.2023. u 09:55h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 2. lipnja oko 18.45 sati, u Međimurskoj ulici u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba. 17-godišnjak je upravljao osobnim prijevoznim sredstvom (elektro romobilom) te za vrijeme vožnje nije koristio zaštitnu kacigu za glavu. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju kolnika, izgubio je nadzor nad upravljačem i pao na nogostup. Pritom je ozlijeđen. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 3. lipnja oko 20.40 sati, u mjestu Biljevec, ozlijeđene su dvije osobe. 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom iz smjera Donjeg Ladanja u smjeru Grede. Ulaskom u zavoj, poradi ne držanja sredine obilježene kolničke trake, vozilom je prešao u lijevo i sa prednjim dijelom vozila naletio na prednji dio osobnog automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 30-godišnjak. U prometnoj nesreći ozlijede su zadobila oba vozača. Liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 3. lipnja oko 22.45 sati, u mjestu Paka, ozlijeđena je jedna osoba. 48-godišnjak je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.80 promila, iz smjera Novog Marofa u smjeru Zagreba. Zbog ne držanja vozila u kretanju sredinom obilježene prometne trake, sišao je van kolnika i udario u prometni stupić, a potom u betonski stup. U prometnoj nesreći 48-godišnjak je zadobio ozlijede. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 3. lipnja oko 18.30 sati, u ulici Kralja Tomislava u Hrašćici, ozlijeđene su dvije osobe. Nepoznati vozač je upravljao osobnim automobilom. Dolaskom do raskrižja, brzinu vozila nije prilagodio uvjetima na kolniku i prednjim dijelom automobila udario je u zadnji dio osobnog automobila kojim je ispred njega do tada pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.88 promila upravljao 61-godišnjak, a isti se nalazio zaustavljen na kolniku radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera. Od jačine udara osobni automobil 61-godišnjaka odbačen je unaprijed u lijevu stranu na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera i udario je u prednji dio osobnog automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 21-godišnjakinja. U prometnoj nesreći ozlijede su zadobili 61-godišnjak i 21-godišnjakinja. Liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede će se okvalificirati naknadno.