Samo 16 godina mu je, a već je izazvao prometnu nesreću pijanom vožnjom u Varaždinu

VV | 21.5.2021. u 10:03h | Objavljeno u Crna kronika

Izazvao prometnu nesreću Međimurskoj ulici u Varaždinu pod utjecajem 1.40 promila alkohola u krvi

Policijska postaja Varaždin dovršila je kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 16 godina. Sumnja se da je 20. svibnja oko 16.55 sati u Strmcu Podravskom u kući otuđio originalne ključeve vozila, nakon čega je sa originalnim ključevima ispred kuće neovlašteno uporabio osobno vozilo marke Ford grand C-max vlasništvo muškarca starosti 78 godina.

Otuđenim vozilom je osumnjičeni upravljao prije prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.40 g/kg, te je u Međimurskoj ulici u Varaždinu izazvao prometnu nesreću. Vozilom je izlaskom iz zavoja zbog neprilagođene brzine izletio van kolnika i udario u betonsku ogradu. Navedeno vozilo su primijetili policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske, kojom prilikom je vozač pokušao bježati policiji, te su vozača sustigli i na mjestu događaja uz uporabu sredstava prisile uhitili i priveli u službene prostorije policije. Vozač prilikom prometne nesreće nije zadobio ozljede, već je nastupila materijalna šteta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu za kazneno djelo Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari, a zbog izazivanja prometne nesreće protiv okrivljenika podnijeti je Optužni prijedlog.