Podigle novce, podijelile plijen, pa osuđene na dvije godine zatvora: kazne preblage, uložena žalba Foto: Ilustracija/Pixabay

Podigle novce, podijelile plijen, pa osuđene na dvije godine zatvora: kazne preblage, uložena žalba

VV | 11.7.2021. u 08:00h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 8. srpnja podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom su dvije bankarice proglašene krivima zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave.

Zaposlenice jedne banke u Varaždinu, kojoj je sjedište u Zagrebu, osuđene su na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca, od čega jednu godinu i dva mjeseca bezuvjetno, a jednu godinu i dva mjeseca uz rok kušnje od dvije godine.

- Optuženice su proglašene krivima da su kao osobne bankarice u varaždinskoj podružnici banke sa sjedištem u Zagrebu, neovlašteno i bez znanja dva klijenta, s njihovih računa podigle i međusobno podijelile ukupno gotovo 400.000 kuna te su, radi prikrivanja svojih radnji, uništile ugovore o otvaranju računa. Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer Državno odvjetništvo smatra kako je sud odredio okrivljenicama preblage kazne i kako je, s obzirom na težinu počinjenih kaznenog djela i visinu pribavljene imovinske koristi, bilo opravdano izreći okrivljenicama kazne zatvora bez djelomične uvjetne osude - izvjestio je DORH.

Označeno u