S nekoliko presuda za iste prekršaje, opet pijan vozio neregistriran moped Foto: ilustracija

S nekoliko presuda za iste prekršaje, opet pijan vozio neregistriran moped

I.D./Varaždinske vijesti | 25.3.2019. u 21:11h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 22. ožujka oko 14 sati na državnoj cesti D-35 u Ivancu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Žena starosti 65 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Lepoglave u smjeru Ivanca. U blagom preglednom zavoju izgubila je kontrolu nad vozilom i sletjela van kolnika i prednjim djelom vozila udarila stupić i betonski most. Ozljede su zadobili putnici u vozilu starosti 66 i 34 godine. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Istog je dana oko 19.05 sati u Varaždinu u prometnoj nesreći ozlijeđena jedna osoba. Djevojka starosti 21 godinu upravljala je osobnim vozilom iz smjera Hallerove aleje u smjeru Optujske ulice. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Optujske i Krklecove ulice, ušla je u raskrižje na znak zelenog svjetla i započela je skretati ulijevo u Optujsku ulicu, no nije se kretala smanjenom brzinom da može propustiti pješake koji su stupili na pješački prijelaz i tom je prilikom prednjim djelom vozila udarila u 37-godišnju pješakinju koja je prelazila pješački prijelaz na znak zelenog svjetla. Pješakinja je ozlijeđena i medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Policija je izvijestila i o još jednom recidivistu u prometu.

Naime, u subotu 23. ožujka u 21 sat na državnoj cesti D-3 u Brezničkom Humu, policijski službenici Policijske policije Novi Marof zaustavili su moped kojim je pod utjecajem alkohola od 1.49 g/kg upravljao 25-godišnjak. Provjerom je utvrđeno da je moped odjavljen i neregistriran. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 25-godišnjak je doveden u Policijsku postaju Novi Marof te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

- S obzirom na to da je riječ o višestrukom povratniku u počinjenju istih i sličnih prometnih prekršaja, koji ima više pravomoćnih presuda zbog istovrsnih prekršaja, muškarac je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud Općinskog suda u Varaždinu s prijedlogom određivanja zadržavanja, odnosno kazne zatvora u trajanju do 60 dana. Nakon saslušanja, 25-godišnjaku je Sud odredio zadržavanje do 5 dana, te je predan u Zatvor u Varaždinu - izvijestila je varaždinska policija.