Rusvaj u Brezničkom Humu: Vrijeđali i napadali ljude na benzinskoj, policajcima prijetili smrću Foto: VV arhiva / ilustracija

Rusvaj u Brezničkom Humu: Vrijeđali i napadali ljude na benzinskoj, policajcima prijetili smrću

Varaždinske vijesti | 17.8.2020. u 11:07h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 15. kolovoza oko 1.30 sati na terasi ugostiteljskog objekta u sklopu benzinske postaje u Brezničkom Humu, dvojica muškaraca starosti 30 i 27 godina narušavali su javni red i mir, na način što su raznim pogrdnim riječima vrijeđali više osoba, koje su potom i fizički napali, izvijestila je PU varaždinska.

Nakon toga su otišli u trgovinu benzinske postaje gdje su nastavili s vikom i galamom, a kad ih je djelatnik trgovine upozorio na ponašanje, 30-godišnjak je nasrnuo na njega uhvativši ga za majicu koju je poderao te razbacao stvari s polica i računalo s prodajnog pulta. Kako je u trgovinu u međuvremenu ušao 34-godišnji muškarac koji je pokušao smiriti situaciju, 27-godišnjak je i njega napao verbalno i pokušavao ga udariti, na što se muškarac izmaknuo udarivši ga u glavu i otrčao van gdje se zaključao u svoje vozilo. Na to je 27-godišnjak istrčao za njim i potrgao mu vanjsko bočno ogledalo na osobnom vozilu, nakon čega se 34-godišnjak udaljio s mjesta događaja i naknadno se, po dolasku policijskih službenika, vratio.

Prema zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koje je 30-godišnjak tijekom njihovog postupanja i obavljanja razgovora vrijeđao raznim pogrdnim riječima, nakon čega je počinio prisilu prema jednom od policajaca, odgurnuvši ga od sebe. Policijski su službenici nad 30-godišnjakom uporabili sredstva prisile, pri čemu im je on prijetio ubojstvom. Sredstva prisile su uporabljena i nad 27-godišnjakom, s obzirom da se htio udaljiti s mjesta događaja.

- Muškarci su odbili ponuđeno alkotestiranje iako su pokazivali vidne znakove jake alkoholiziranosti. Kako su navedeni prilikom opisanih događaja zadobili vidljive ozljede, na mjesto događaja pozvana je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, no isti su odbili ponuđenu liječničku pomoć - priopćila je policija.

Obojica su uhićena i dovedena u Policijsku upravu gdje su smješteni u posebnu prostoriju za zadržavanje. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je 30-godišnjak počinio kaznena djela Prisile prema službenoj osobi, Prijetnje prema četvero policijskih službenika te Oštećenje tuđe stvari na štetu vlasnika trgovine. Navedeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske. Protiv njega i 27-godišnjaka također se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kao i protiv spomenutog 34-godišnjaka.