Rezultati nadzora u prometu, utvrđeno ukupno 182 prekršaj

VV | 17.1.2022. u 17:33h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 6 prometnih nesreća i to 2 s ozlijeđenim osobama i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 182 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 42 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja testa na droge, 41 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 3 prekršaja upravljanja u vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom, 3 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te 60 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.41 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 96 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 3 vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U petak, 14. siječnja oko 21.45 sati u Velikom Bukovcu, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 41-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.39 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

U subotu, 15. siječnja oko 1.10 sati u mjestu Globočec Ludbreški, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 0.72 g/kg upravljao 27-godišnjak. Provjerom je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a i s obzirom na sumnju da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja.

U subotu, 15. siječnja oko 15.45 sati u Globočecu Ludbreškom, policijski službenici su zaustavili bicikl kojim je pod utjecajem alkohola od 1.95 g/kg upravljao 50-godišnjak. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 15./16. siječnja, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su operativnu akciju „Alkohol“. Akcija je provedena u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je kontrolirano 125 vozača kojom prilikom je utvrđeno 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 16 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša koncentracija alkohola i to 1.97 g/kg, utvrđena je kod 35-godišnjeg vozača osobnog vozila u nedjelju, 16. siječnja u 0.20 sati u Gornjem Knegincu.