Jedan na biciklu, drugi za volanom, a obojica s više od 4 promila u krvi

vv | 10.6.2024. u 12:09h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 9. lipnja oko 11 sati, u Svibovcu Podravskom, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili bicikl kojim je pod utjecajem alkohola od 4.27 promila upravljao 33-godišnjak. Isti je isključen iz prometa te mu je izdana obavijest o počinjenom prekršaju.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 10 prometnih nesreća, od toga 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 69 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 48 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 128 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 287 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 4.17 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 127 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.