Rekorder biciklist u Strmcu Podravskom s 4.07 promila, a osobnim vozilom u Šemovcu upravljao s 2.68 promila Foto: ilustracija

Rekorder biciklist u Strmcu Podravskom s 4.07 promila, a osobnim vozilom u Šemovcu upravljao s 2.68 promila

Varaždinske vijesti | 19.5.2023. u 11:38h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaustavili su u srijedu, 17. svibnja u 20 sati, u ulici Braće Radić u Strmcu Podravskom, 37-godišnjeg vozača bicikla.

Tom je prilikom utvrđeno da upravlja biciklom u teško pijanom stanju. Alkotestiranjem je naime kod istog očitana koncentracija alkohola od 4.07 promila. Nakon postupanja biciklist je isključen iz prometa, a za počinjeni prekršaj izdan mu je obavezni prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaustavili su u petak, 19. svibnja u 2.50 sati u Koprivničkoj ulici u Šemovcu, osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.68 promila upravljao 49-godišnjak.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja.

Za počinjeni prekršaj prijeti mu novčana kazna u iznosu do 2 650 eura, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i određivanje 6 negativnih prekršajnih bodova.