Razbojnike privuklo 600.000 kuna u kući, koje su vlasnika stajale života Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Razbojnike privuklo 600.000 kuna u kući, koje su vlasnika stajale života

VV | 16.5.2022. u 18:01h | Objavljeno u Crna kronika

Da čuvanje veće količine novca u kući može dovesti do kobnih posljedica, zorno pokazuje tragičan događaj u Selniku kod Ludbrega.

 Zbog razbojništva, tijekom kojeg je pribavljena znatna imovinska korist i prouzročena smrt jedne osobe, varaždinski je Županijski sud osudio na šest godina zatvora Tomislava Šarića (26), studenta iz Livna s boravištem u Gornjem Stupniku, a na sedam godina Roberta Brajkovića (34), nezaposlenog strojara bez prijavljenog prebivališta i boravišta, dok je devet godina zatvora dobio nezaposleni konobar Branko Brajković (36), državljanin Hrvatske te Bosne i Hercegovine iz koje je bio i izručen. Uz to, po pravomoćnosti presude svaki od njih dužan je isplate u korist državnog proračuna po 150.000 kuna, budući da 450.000 kuna predstavlja imovinsku korist, koju su ostvarili kaznenim djelom.

 Razbojništvo se zbilo 1. studenog 2019., i to između 17.38 i 17.50 sati. Tu su, prema nepravomoćnoj presudi, došli Šarić i Brajkovići s Markom Momićem, a prema prethodnom dogovoru da se domognu novca Josipa Horvata. Stigli su vozilom marke VW Passat CC, zagrebačkih registarskih oznaka, koje je prethodno iznajmio Šarić. Vozilo su zaustavili na parkiralištu trgovine Selničanaka u Međimurskoj ulici br. 7, nasuprot kuće Horvata.

 - Šarić je ostao u vozilu, pazeći da netko ne naiđe i u pripravnosti da se vozilom mogu brzo udaljiti, dok su Robert Brajković, Branko Brajković i Marko Momić otišli do kuće Horvata u Međimurskoj ulici. Lažno se predstavivši kao djelatnici policije, ishodili su da ih pusti u unutrašnjost kuće te su više puta zatražili da im preda novac koji ima, udarajući ga istovremeno stisnutim šakama ruku i nogama po glavi i trupu. Zadali su mu najmanje deset udaraca, radi čega im je Horvat - u strahu za svoj život - predao 600.000 kuna, koji je držao sakriven u kući - navodi se nepravomoćnoj presudi... 

Što se dalje događalo pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u