PU varaždinska: Vikend rekorder napuhao 2,36 promila

vv | 24.6.2024. u 12:30h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 14 prometnih nesreća i to 1 s poginulom osobom, 5 s ozlijeđenim osobama i  8 prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 261 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 53 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 76 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja u vrijeme zabrane, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 87 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.36 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 115 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, 2 vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je uhićen i doveden na Općinski sud u Varaždinu.

U subotu, 22. lipnja u 20.40 sati u Svetom Đurđu, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.36 g/kg upravljao 24-godišnjak. Kako je isti iskazivao namjeru daljnjeg upravljanja vozilom, priveden je  u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja.