PU varaždinska: Utvrđeno 186 prekršaja, 36-godišnjak u Ivancu napuhao 1,93 promila

VV | 24.10.2022. u 11:53h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 23. listopada oko 4.15 sati u Ivancu, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.93 promila, upravljao 36-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 9 prometnih nesreća i to 1 s ozlijeđenom osobom i 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 186 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 49 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 61 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 2 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te 77 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.93 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 117 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok je jedan vozač zadržan u posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja alkohola.