PU varaždinska: Utvrđeno 172 prekršaja, najviše 55 prekršaja za nepropisnu brzinu Foto: Ilustracija

PU varaždinska: Utvrđeno 172 prekršaja, najviše 55 prekršaja za nepropisnu brzinu

Varaždinske vijesti | 17.2.2020. u 17:04h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 14. do 16. veljače proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno su utvrđena 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 55 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 71 ostali prekršaj, odnosno sveukupno su utvrđena 172 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.31/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 85 km/h. Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen i doveden na nadležni Općinski sud.

U subotu, 15. veljače u 1.08 sati u Varaždinu u Ulici Miroslava Krleže, prilikom nadzora i kontrole prometa policijski službenici zaustavili su osobno vozilo  kojim je upravljao mladić starosti 21 godinu pod vidnim utjecajem alkohola. Isti je isključen iz prometa, a budući da nije kod sebe posjedovao nikakvu ispravu o identitetu, u 1.35 sati je priveden u prostorije Policijske postaje Varaždin. Naknadnom provjerom je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja iz čl. 216. i 199. ZSPC-a. Provedenim alkotestiranjem  utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu od 1.25 g/kg. Isti je uhićen i doveden na Općinski sud u Varaždinu te mu je određeno zadržavanje od pet dana.