PU varaždinska: Pucanjem pneumatike došlo do zanošenja kamiona Foto: DVD Novi Marof

PU varaždinska: Pucanjem pneumatike došlo do zanošenja kamiona

vv | 27.8.2024. u 09:39h | Objavljeno u Crna kronika

U ponedjeljak, 26. kolovoza oko 13 sati na auto-cesti A4, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 53 godine upravljao je skupom teretnog i vučnog vozila, krećući se istočnom prometnom trakom istočnog kolničkog traka auto-ceste iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina.

FOTO Teška prometna nesreća na autocesti A4 kod Brezničkog Huma: ozlijeđene četiri osobe

U jednom je trenutku došlo do pucanja prednjeg lijevog pneumatika na vučnom vozilu te zanošenja cijelog skupa vozila u lijevo, pri čemu je skup vozila lijevom bočnom stranom udario u desnu bočnu stranu osobnog vozila kojim je u istom smjeru upravljala 18-godišnjakinja. Uslijed udara, oba su vozila u zanošenju udarila u središnju zaštitnu metalnu ogradu i prešla na zapadnu kolničku traku, gdje je na njih naletjelo osobno vozilo kojim je  iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba upravljala 43-godišnjakinja.

U prometnoj su nesreći ozlijeđene obje vozačice osobnih vozila te dvoje putnika starosti 20 godina iz vozila 18-godišnjakinje. Svima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozlijede okvalificirati naknadno.