Donosimo sve intervencije policije tijekom ovogodišnjih Dana maturanata - Coolijade 2023. Foto: PU međimurska

Donosimo sve intervencije policije tijekom ovogodišnjih Dana maturanata - Coolijade 2023.

Varaždinske vijesti | 31.5.2023. u 13:21h | Objavljeno u Crna kronika

Evidentirana su dva sigurnosna događaja, konkretno prekršaj narušavanja javnog reda i mira te kazneno djelo krađe

Tijekom ovogodišnje manifestacije "Dana maturanata - Coolijade 2023.“ održane od 22. do 26. svibnja evidentirana su dva sigurnosna događaja (prekršaj narušavanja javnog reda i mira te kazneno djelo krađe) u kojima su sudjelovali maturanti te su zahtijevali policijsko postupanje.

Policija_i_maturanti_1.jpg

U utorak, 23. svibnja u kasnim večernjim satima u Čakovcu, Perivoju Zrinskih, nepoznati počinitelj ukrao je torbicu s raznim osobnim stvarima, vlasništvo 19-godišnje maturantice. Materijalna šteta procijenjena je na stotinjak eura.

U srijedu, 24. svibnja oko 20 sati u Čakovcu, Perivoju Zrinskih, nedaleko bedema Starog grada, 19-godišnjaku prišla su dvojica mladića te ga rukama izudarali po tijelu, a potom su pobjegli s mjesta događaja. Napadnuti mladić lakše je ozlijeđen, dok su čakovečki policajci ubrzo nakon događaja otkrili počinitelje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su kako su maloljetnik i 18-godišnjak počinili prekršaj iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će se protiv njih podnijeti optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel). Oštećeni 19-godišnjak i okrivljeni 18-godišnjak učenici su završnih razreda međimurskih srednjih škola.

Policija_i_maturanti_3.jpg

U sklopu Dana maturanta, koji su se u proteklih pet dana održavali na području Međimurske županije, uglavnom na području grada Čakovca, međimurska policija poduzimala je brojne preventivne aktivnosti u cilju sprečavanja svih oblika kažnjivih ponašanja.

IMG_6343.JPG

IMG_6350.JPG

IMG_6346.JPG

Prvenstveno usmjerene na sprečavanje svih oblika narušavanja javnog reda i mira, prevencije kaznenih djela, ali i sigurnosti cestovnog prometa. Sve te aktivnost bile su usmjerene na podizanje opće razine sigurnosti tijekom završnih svečanosti.

- Zahvaljujemo svim međimurskim srednjim školama na suradnji, posebno ovogodišnjem organizatoru Gospodarskoj školi Čakovec. Zahvalu upućujemo i Međimurskoj županiji te Gradovima Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću, koji su ukazanim povjerenjem te svesrdnom pomoći u organizaciji, podržali provedbu ovogodišnje "Coolijade“. Ujedno, zahvaljujemo svim predstavnicima medijima na pozitivnoj promociji ovog preventivnog projekta - poručuju iz PU Međimurske.