Ilustracija

Proteklog vikenda tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u Varaždinu

| 18.1.2021. u 14:34h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 15. siječnja oko 14.30 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 75 godina upravljao je osobnim vozilom. Zbog nedržanja potrebitog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim dijelom vozila udario je u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 37-godišnjak, koji je smanjio brzinu kretanja zbog nailaska na kolonu vozila. Od siline udara, vozilo 37-godišnjaka je odbačeno unaprijed te prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila zaustavljenog u koloni, kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 20-godišnjakinja. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 37-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 15. siječnja oko 15 sati na raskrižju Optujske i ulice Gustava Krkleca u Varaždinu, ozlijeđene su dvije osobe. Muškarac starosti 33 godine upravljao je teretnim vozilom Optujskom ulicom. Dolaskom do raskrižja s ulicom Gustava Krkleca na kojem se prometom upravlja semaforima, ušao je u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu, skrećući ulijevo, kojom prilikom nije smanjio brzinu kretanja tako da može propustiti pješake koji su prelazili kolnik preko pješačkog prijelaza. Zbog toga je prednjim lijevim dijelom vozila udario u dvojicu pješaka 61 i 57 godina koji su se kretali pješačkim prijelazom također na znak zelenog svjetla na semaforu. Obojica pješaka su ozlijeđena te su prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu. Njihove ozljede za sad nisu okvalificirane. 

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 16. siječnja oko 21.40 sati u ulici Braće Radić u Jalkovcu. Mladić u dobi od 20 godina, upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.10 g/kg ulicom Braće Radić. Dolaskom u lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio udesno van kolnika. Pritom je desnim bočnim dijelom vozila udario u betonsku dvorišnu ogradu i metalni hidrant. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 22-godišnja putnica iz vozila. Medicinske joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenim osobama i 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom.