Proteklih dana na cestama Varaždinske županije ozlijeđeno sedam osoba Foto: VV arhiva / ilustracija

Proteklih dana na cestama Varaždinske županije ozlijeđeno sedam osoba

Varaždinske vijesti | 15.1.2024. u 11:02h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 11 prometnih nesreća i to 5 s ozlijeđenim osobama i 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 12. siječnja oko 6.50 sati u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu, ozlijeđena je jedna osoba.

- Muškarac starosti 51 godinu upravljao je teretnim vozilom uključujući se u promet Varaždinske ulice s prostora benzinske postaje. U tom je trenutku u lijevi bočni dio njegovog vozila, prednjim lijevim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina, upravljao 37-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 51-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno - izvijestili su iz Policijske uprave varaždinske.

U petak, 12. siječnja oko 14.20 sati u Nedeljancu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Kako je izvijestila policija, muškarac starosti 36 godina upravljao je osobnim vozilom Varaždinskom ulicom u smjeru Vidovca. U jednom je trenutku vozilom prešao na suprotnu prometnu traku te prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 55-godišnjak. Tom su prilikom ozlijeđena obojica vozača te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 12. siječnja oko 16.50 sati ozlijeđena je 37-godišnjakinja.

- Ona je upravljala osobnim vozilom iz smjera Rijeke Voćanske u smjeru Slivarskog. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, pri izlasku iz lijevog nepreglednog zavoja, sišla je vozilom s kolnika i prednjim dijelom vozila udarila u stablo. Pritom je ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin - priopćili su iz policije.

U subotu, 13. siječnja oko 0.15 sati na županijskoj cesti 2060 između Ribić Brega i Jerovca, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 34 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.04 promila, u smjeru Jerovca. Dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom 2101, nije se zaustavio na znak obaveznog zaustavljanja, već je ušao u raskrižje, a da nije propustio sva vozila koja su se kretala navedenom cestom.

- Zbog toga je na prednju stranu njegovog vozila, prednjim dijelom naletjelo osobno vozilo kojim je navedenom cestom s prednošću prolaska, iz smjera Jerovca u smjeru Horvatskog, upravljao 39-godišnjak. U prometnoj su nesreći ozlijeđena obojica vozača te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno - naveli su iz policije.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 11. siječnja oko 23.30 sati u Ulici Antuna Mihanovića u Varaždinu, ozlijeđen je 25-godišnjak. On je upravljao biciklom te je u jednom trenutku prednjim kotačem udario u betonski rubnik, pri čemu je izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Naknadno je, 13. siječnja, sam zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin.