FOTO Pronađeno tijelo mladića (32) koji je kombijem sletio u Dravu

M.P./Varaždinske vijesti | 31.1.2017. u 11:36h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon što jutros 32-godišnji B. C. iz Svibovca Podravskog nije došao na posao na centralu HE u Svibovcu Podravskom, njegov otac pokrenuo je potragu te našao sinov kombi u ledenoj Dravi.

>>FOTO Kombi vozilo sletjelo u kanal kod Svibovca Podravskog, traje potraga za vozačem>>

Nesretni je mladić sletio s ceste u kanal ledene Drave kod hidroelektrane prije mosta na samom ulasku u Svibovec Podravski. Točan uzrok nesreće bit će poznat nakon policijskog očevida koji još traje.

No, mještani kažu kako to nije prvo slijetanje u Dravu na tom mjestu te smatraju kako bi trebalo taj dio ceste dodatno osigurati.

- Ovdje je već bilo par nesreća, odnosno nekoliko slijetanja s ceste, jedna je osoba teško ozlijeđena, a nekoliko njih je poginulo. Cestu bi trebalo dodatno osigurati kako bi se spriječile ove tragedije - komentirali su mještani koji su se jutros okupili na mjestu događaja.

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec najavljuje kako će poraditi na osiguranju dijela ceste.

- Ako gledamo iz sigurnosnih razloga, ovdje nema nekih velikih nedostataka već je uzrok svih dosadašnjih nesreća bila brzina. Nažalost, ova je bila s tragičnom posljedicom, no još se utvrđuju točne okolnosti. Ovdje na ulazu u mjesto prije samog mosta s lijeve strane imate prilaz HE koji mora biti cestovni i u tom dijelu ne mogu biti branici, no problematičniji je drugi zavoj prije mosta gdje bi brzina trebala biti umjerenija. Postoji ideja da se ovdje postave betonski stupovi, no mislim da niti neki manji betonski stupovi ne bi mogli zaustaviti vozilo koje se kreće prevelikom brzinom. No, ako gledamo izlaz iz Svibovca Podravskog gdje je ravniji dio bez zavoja, ondje nikad nije bilo izlijetanja. Problem je ovdje gdje su dva zavoja - kratko nam je rekao načelnik Općine koji je također došao na mjesto događaja.

Poginulog 32-godišnjaka dobro je poznavao i o njemu ima samo lijepe riječi.

- Bio je istaknuti član zajednice, član mjesnog odbora, a u prošlom mandatu bio je i općinski vijećnik. Bio je izrazito društveni čovjek koji je u vrlo kratkom trenutku oko sebe okupio velik broj ljudi. Bio je sudionik tradicionalne svibovečke maškarade, fašnika i mogu reći da je u posljednjem periodu upravo na njegovo inzistiranje pokrenut niz značajnih investicija u Svibovcu Podravskom. Hvala mu na svemu. Bio je društven čovjek, no premalo je gledao za sebe - izjavio je Novoselec.

Označeno u
Galerija slika