Prometne nesreće: U Varaždinu nastradao mopedist, u Beletincu alkohol krivac za sudar automobila

VV | 18.10.2021. u 11:02h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 16. listopada oko 9.15 sati u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba. Žena starosti 31 godinu upravljala je osobnim vozilom ulicom Miroslava Krleže iz smjera Zagrebačke u smjeru Jalkovečke ulice. Dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa s Jalkovečkom ulicom, ušla je u raskrižje, a da prethodno nije propustila sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska. Pritom je prednjim dijelom vozila udarila u moped kojim je Jalkovečkom ulicom upravljao 74-godišnjak, koji je u trenutku nesreće ušao u raskrižje, zadržavajući smjer kretanja ravno i imao prednost prolaska. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač mopeda te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin.

Muškarac starosti 62 godine ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 16. listopada oko 12.15 sati u Črešnjevu. On je upravljao osobnim vozilom Zagorskom ulicom iz smjera Beretinca u smjeru Tužna. U jednom je trenutku vozilom prešao na lijevu stranu kolnika te prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 73-godišnjak. Ozlijeđenom je 62-godišnjaku medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 17. listopada oko 17.40 sati u ulici Stjepana Radića u Beletincu. Mladić u dobi od 22 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.62 g/kg iz smjera Podevčeva u smjeru Svetog Ilije. Zbog nedržanja potrebitog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru, pod utjecajem alkohola od 0.65 g/kg upravljala 55-godišnjakinja. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 62-godišnji putnik iz vozila vozačice. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.