Prometne nesreće u kojima je alkohol igrao ulogu u Varaždinu, Tuhovcu i Novom Marofu

VV | 27.6.2022. u 11:09h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 25. lipnja oko 23.15 sati u Tuhovcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 27-godišnjak. Motociklom je iz smjera Jalševca u smjeru Varaždinskih Toplica upravljao 27-godišnjak. Upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.74 g/kg. Izlaskom iz zavoja zbog nepropisne brzine izgubio je nadzor nad upravljačem motociklom, te je izletio van kolnika gdje je udario u prometni znak, kuću i betonski stup. Uslijed pada i udara je zadobio ozljede, te mu je medicinsku pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 26. lipnja oko 2.50 sati u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu, u prometnoj je nesreći ozlijeđene su tri osobe. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncnetraciji od 1.18 g/kg upravljao 24-godišnjak. Upravljao je iz smjera Možđenca u smjeru Presečna. Zbog neprilagođene brzine izlaskom iz zavoja došlo je do zanošenja vozila i izlijetanja u cestovni jarak, nakon čega je došlo i do prevrtanja vozila na krov. Ozljede je zadobio vozač, te dva putnika u vozilu starosti 22 godine. Medicinska pomoć pružena im je u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede će im se okvalificirati naknadno.  

U nedjelju, 26. lipnja oko 4.40 sati na državnoj cesti D-2, jugozapadna obilaznica grada Varaždina, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.92 g/kg upravljala 24-godišnjakinja. Upravljala je iz smjera Turčina u smjeru Poljane. Zbog ne kretanja sredinom obilježene trake i utjecaja alkohola, vozilom je sišla u lijevu stranu van kolnika i udarila u zaštitnu ogradu, nakon čega je udarila u cestovni jarak. Ozljede je zadobila vozačica i putnica u vozilu starosti 24 godine. Medicinska pomoć pružena im je u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede će im se okvalificirati naknadno.